Индия и Непал

Индия
4/5 ID
от 1,185 USD цена на човек при минимум двама пътуващи
от 1,185 USD цена на човек при минимум двама пътуващи

Индия и Непал

Индия и Непал                                           
 
 
Ден 1                             Делхи
Кацате в Делхи рано сутринта. След като си вземете багаж представител на нашата фирма партньор, ще ви очаква за трансфер до хотела. Настаняване и кратко време за сън.
Закуска.
След това се отправяте на целодневна обиколка Делхи. Ще посетите старата част на Делхи – Радж Гат – паметникът на Махатма Ганди, ще видите крепостта Ред Форт, както и Джама Масджит, една от най-големите джамии в Азия. Тя е била построена през 1656 година с помощта на над 5 000 работници. Джамията е известна  и като Masjid-I-Jahanuma.
Следва посещение на новата част на Делхи, която отразява наследството от англичаните. Ще посетите Qutub Minar, най-високата каменна кула в Индия. Ще видите Индия Гейт, сградата на парламента  и  Rastrapathi Bhawan, резиденцията на президента.
По-късно посещение н Храма на лотоса (затворен в понеделник) , който символизира чистота и универсалността на бога и равенството на релгиите. Разположен сред градини и басейни, вярващи от различни религии могат да дойдат тук и да се молят на своя бог. Гледката към храма е особено впечатляваща при залез слънце.
Вечеря в хотела и нощувка.
 
Ден 3                             Делхи – Джайпур
Закуска.
След това отпътувате за Джайпур (260 км./около 6 часа). При пристигане настаняване в хотела.
Джайпур - земя надарена с непревземаеми крепости, прекрасни дворци, вълни от пясъчни дюни и спокойни езера. Градът на победата, Джайпур, е обраден от скалисти хълмове, всеки един от които е коронован с внушителна крепост. Дворците и крепостите от миналото, които са били свидетели на кралския разкош и великолепие, сега са живи паметници в града наричан още Розовия град.            
Свободно време.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 4                                      Джайпур
Закуска.
Ще излезете извън Джайпур за да посетите древната столица Амбър, където ще посетите видите крепостта Амбър. Махараджа Мансинг е започнал строежа на крепостта през 17-ти век. Преди да бъде построен Градския дворец в Джайпур, тук е било седалището на властта. Крепостта е укрепена с назъбени стени и гледа към езерото Моат. Слон (или джип) ще ви помогне да се изкачите до крепостта, където ще можете да разгледате залите на комплекса. Много от стаите имат красиви стенописи, със скъпоценни камъни и вградени огледала в стените. По пътя за Амбър ще видите Дворецът на ветровете или известния като Хава Махал. Той е бил построен за да могата жените от Кралското семейство да наблюдават градския живота по улиците. Дворецът е изцяло изграден от червени и розови пясъчникови скали.
Денят продължава с разглеждане на Джайпур. Ще посетите Градския дворец – изумителен комплекс от изящни дворци, градини и дворове. Ще видите и Джантар Мантар или астрономическта обсерватория построена от Махараджата на Джайпур през 1726 година и дори в днешно време прави точни предсказания.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 5                    Джайпур – Агра
След ранната закуска ще отпътувате за Агра, като по пътя ще посетите Фатхпур Сикри.
Фатехпур Сикри - град от червен камък, построен по времето на великия могулски император Акбар като негова столица  и дворец  през 16-ти век. Градът е бил столица на Могулската империя само 10 години, след пресъхването на неговите извори е бил изоставен. Днес изглежда почти по същия начин както преди триста години.
При пристигането в Агра се настанявате в хотела.
Следобед ще посетите Тадж Махал (затворен в петък). Този храм е всичко, което е казано и изписано за него и дори още повече. Бил е построен за 22 години, като в изграждането му са участвали 22 000 човека, белият мрамор е пренесен от 1000 слона. Построен през 17-ти век от могулския владетел Шах Джахан като израз на неговата любов към съпругата му Мумтаз Махал, Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Тадж Махал изглежда учудващо перфектен от всеки ъгъл, като ще имате предостатъчно време да се насладите на този архитектурен шедьовър.
По-късно ще видите и крепостта Агра Форт – изключителен пример на могулската архитектура. Агра Форт е била седалище на Могулската империя и се счита за най-важното укрепление на територията на Индия, като днес тя е включена в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 6                    Агра – Делхи – Катманду
Рано сутринта след закуска отпътувате за летището в Делхи за обеден полет за Катманду. Кацате в Катманду в ранния следобед. На летището ще ви очаква представител на нашата фирма партньор за трансфер до хотела. Настаняване.
Вечерта ще имате свободно време за раходка из столицата на Непал. До 16 век Катманду се е наричал Кантипур – „град на красотата“. Той е калейдоскоп от хора, велосипеди, храмове, статуи и ажурна дърворезба.
Вечеря и ношувка.
 
Ден 7                             Катманду
Закуска.
След това ще посетите площада Дурбар и Сваямбунат.
Площад Дурбар в Катманду днес е известен като Хануман Дока - името произлиза от статуята на Хануман, маймуната поклонник на Бог Рам. Тук е разположен и Дворецът Хануман Дока. Много от дворците и храмовете на площад Дурбар са били построени по време на царуването на империя Мала (1200 - 1768) и отразяват най-отличителния архитектурен стил на Непал - Нювари. Тази важна историческа забележителност е обявена от ЮНЕСКО за световно културно наследство. На тази малка площ са разположени десетки сгради и статуи, като: Кащамандап - дървена сграда, за която се казва, че е дала името си на град Катманду; Храм Таледжу - един от най-старите храмове на площада, този храм с 3 покрива във формата на пирамиди е пример за характерния Нювари архитектурен стил; Кумари Гар - домът на "Кумари" или живата богиня, Храмът Шива Парвати, Кал Бхаираб и др.
Сваямбунат: Сваям на Санскрит означава личност, от тук произлиза Сваямбунат - „Създаден от самосебе си“. Тибетското значение на Сваямбунат е „Изключителни дървета“. Този религиозен комплекс е построен преди 2500 години, известен е още като Храма на маймуните, тъй като тук живеят свещенни маймуни. Оттук се открива невероятна гледка към Катманду. Тази Будистка Ступа се слави с добра репутация както сред Будистите, така и сред Индусите. Сваямбунат е най-красивото място, символ на религиозната хармония в Непал.
Свободно време.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 8                    Катманду – Нагаркот
Закуска.
След това отпътувате към Нагаркот (32 км./около час и половин), като по пътя ще посетите и Бхактапур.
Площад Дурбар на Бхактапур е скъпоценния камък не само на Бхактапур, но и на цялата нация. Най-завладяващите сгради тук са световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт, Голямата камбана, Храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датита от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната.
След това продължавате към Нагаркот, настаняване в хотела.
Нагаркот е разположен на североизточния край на долината, на надморска височина от 2175 м. Сред всички планински места в долината Катманду, Нагаркот се счита за най-доброто. В ясен ден от тук може да се види Връх Еверест. Тук е било мястото за летен отдих за кралското семейство и много други аристократи от Катманду.
Свободно време.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 9                    Нагаркот – Катманду
Закуска.
Трансфер до летището в Катманду за полет към България.
 
 
 
Цена на човек – 1185 щатски долара при двама пътуващи
 
 
 
Цената включва:
 
Цената не включва:
 
Примерни хотели по програмата:
Делхи – Ramada Gurgaon Central;
Джайпур – Lemon Tree;
Агра – Clarks;
Катманду - Hotel Grand;
Нагаркот - Country Villa
 
Забележки:

* Цените са калкулирани на база на настаняване в горепосочените хотели. В случай, че няма свободни стаи в тези хотели, ще Ви бъде предложен алтернативен вариант за настаняване със съответното доплащане.

* Екскурзиятa се провежда при група от минимум 2 човека

* По ваше желание можем да предложим и вариант с хотели от по-висока категория, както и по-ниски цени за групи над двама души.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Изпрати запитване за Индия и Непал

Тук можете да посочите тип стая, изхранване и други предпочитания

Подобни оферти — Индия

Интерконтинентал Марина Драйв Интерконтинентал Марина Драйв
Индия / Мумбай
5/5
от 95 EUR цена на човек на ден със закуска
Магията на Южна Индия Магията на Южна Индия
Индия /
0/5
от 995 EUR Цена на човек с включени 11 нощувки при минимум 2 души
Лалит Голф енд Спа Ризорт Лалит Голф енд Спа Ризорт
Индия / Гоа
5/5
от 107 EUR на човек за нощувка със закуска
Дворец на колела Дворец на колела
Индия /
0/5
от 4,067 USD цена на човек в двойна кабина
Златният Триъгълник на Индия Златният Триъгълник на Индия
Индия / Агра
0/5
от 880 USD на човек, с включени 6 нощувки със закуска и вечеря
Класическа обиколка на Индия Класическа обиколка на Индия
Индия /
4/5
от 1,075 USD цена на човек при минимум двама пътуващи
Нираамая Ритрийтс Суря Самудра Нираамая Ритрийтс Суря Самудра
Индия / Керала
4/5
от 70 EUR цена на човек на ден със закуска
Парк Хаят Гоа Ризорт & Спа Парк Хаят Гоа Ризорт & Спа
Индия / Гоа
5/5
от 105 EUR цена на човек в двойна стая на ден със закуска
Виванта бай Тадж Ковалам Виванта бай Тадж Ковалам
Индия / Керала
5/5
от 80 EUR цена на човек в двойна стая на ден със закуска
Леела Ковалам Леела Ковалам
Индия / Керала
5/5
от 110 EUR цена на човек в двойна стая на ден със закуска