Дворец на колела

Индия
0/5 ID
от 4,067 USD цена на човек в двойна кабина
от 4,067 USD цена на човек в двойна кабина

Дворец на колела

Дворец на колела
Делхи – Джайпур – Рантамбор – Читоргарх – Удайпур – Джайсалмер – Джодпур – Бхаратпур – Агра - Делхи
Открийте красотите на Раджастан пътувайки като истински махарджа в Дворец на колела

Ден 1  (сряда) – Делхи – Джайпур
След уреждане на формалностите се качвате на влака Дворец на Колела. Ще бъдете посрещнати с напитка за Добре дошли. В 18:30 часа се отправяте на едноседмично пътуване из прекрасния Раджастан.
Нощувка във влака.
 
Ден 2 (четвъртък)  - Джайпур
Закуската ще бъде сервирана във Вашата кабина.
Първата спирка на Двореца на колела е Джайпур. Столицата на Раджастан, по-популярен като Розовия Град, е основан от Махараджа Савай Джай Синг II през 1727 година. С климатизиран автобус ще изследвате града, започвате с Хава Махал или Двореца на ветровете, който е забележителна пететажна сграда и е бил построен за да могат жените от Кралското семейство да наблюдават градския живот по улиците. Дворецът е изцяло изграден от червени и розови пясъчникови скали.
Ще посетите Градския дворец – изумителен комплекс от изящни дворци, градини и дворове. Ще видите и Джантар Мантар или астрономическата обсерватория построена от Махараджата на Джайпур през 1726 година и дори в днешно време прави точни предсказания.
Кратка разходка със слон пред крепостта Амбър ще предшества обяда. След това ще посетите самата крепост. Ще имате време и за разходка из местните пазари.
Автобусът ще ви закара до Двореца на Колела, където ще бъде сервирана вечеря.
Нощувка във влака.
 
Ден 3 (петък) – Савай Мадхопур и Читоргарх
Човек почти може да усети дивата природа, когато Двореца на колела спре в Савай Мадхопур, град наречен на своя основател Махараджа Савай Мадхо Синг I. Ще посетите Национален парк Рантамбор, който се смята за най-доброто място за наблюдение на тигри в естествената им среда. Паркът, който се простира на площ от 392 кв.км., е и дом на над 300 вида птици. Савай Мадхопур е известен със своите играчки, етнически орнаменти и костюми.
След резервата се връщате в Двореца на Колела, където ще закусите. Обядът също ще бъде сервиран във влака, тъй като продължавате към Читоргарх, ще имате възможност да се насладите на цветния пейзаж на дневна светлина.
В Читоргарх се преплитат образи на любов и храброст, белези на загубени битки и спечелени обсади, крепостта в Читогарх е това и много повече – кулата на Победата и кулата на Славата. Ще имате възможността да гледате шоуто Звук и Светлина на величествената крепост Читоргарх.
С автобус ще ви отведат обратно в Двореца на колела, където ще бъде сервирана вечерята. Влакът ще остане на гарата в Читоргарх до ранно сутринта, когато ще се отправи към Удайпур.
Нощувка във влака.
 
Ден 4 (събота) Удайпур
Закуската се сервира в луксозната ви кабина.
Пристигане в Удайпур. Градът е основан от Махарана Удай Сингх на Мевар, след като династията Сисодия била прогонена от Моголите.
След посещение на Градината на Фонтаните и музея Дърбар, ще вечеряте в хотел, в който се намира впечатляваща галерия с кристални предмети.
След обяда ще видите една от най-красивите забележителности на Удайпур, като прекосите  езерото Пичола с лодка, ще минете покрай хотел Лейк Палас, построен по средата на езерото. Следва посещение на Сити Палас, най-големият дворцов комплекс в Раджастан.
След това с автобус се отправяте към Двореца на колела, където ще бъде сервирана вечеря.
Нощувка във влака.
 
Ден 5 (неделя) Джайсалмер
Заксука в кабината.
В сърцето на пустинята Тар е разположен Джайсалмер, основан от Равал Джайсал през 1156 г. Фортът от жълт пясъчник, извисен над града, е величествена гледка. Разглеждане на оградените с решетки хавели и рисуваните им фасади. Натмалджи-ки-хавели, Патон-ки-хавели, Салим-ки-хавели са добри примери за уменията на резбарите върху камък.
Пазаруване в единствения в Раджастан Емпориум на фини шалове пату, текстил с втъкани огледалца, дървени кутии, дребни украшения, сребърна бижутерия и сувенири.
След обяда продължавате с вълнуваща езда на камили по пясъчните дюни на Сам, преди да отпиете от освежаващия чай.
Луксозен автобус ще ви върне обратно на Двореца на колела, по-късно ще се насладите на вечерята и на културна програма в хотел в Джайсалмер.
Нощувка във влака.
 
Ден 6 (понеделник) Джодпур
Закуска в луксозната ви кабина.
Следващата сутрин Дворецът на колела е в Джодхпур, град, обграден от високи каменни стени, със седем порти и няколко укрепления. Това е вторият по големина град в Раджастан, основан от Рао Джодха през 1459 г. известен със солидния каменен Мехрангарх форт. Големите дворци в него – Моти Махал, Шееш Махал, Пхоол Махал, Силех Кхана и Даулат Кхана са ярки примери за архитектурни постижения. Близо до фортовия комплекс е Джасвант Тхада – мраморна кралска гробница.
Обядът ще бъде сервиран в хотела, докато сте в магазините на Джодхпур за специални ръчно изработени изделия - прочутите брийчес (бричове за езда), бродирани обувки, метални дреболии, сребърна посуда, печатан текстил и вратовръзки.
Автобус ще ви отведе обратно до Двореца на колела, вечерята ще бъде сервирана във влака.
Нощувка във влака.
 
Ден 7 (вторник) Бхаратпур & Агра
Рано следващата сутрин Дворецът на колела пристига в Бхаратпур, столицата на Махараджа Сурадж Мал. Посещение на световно известния резерват за птици Кеоладео Гхана, където гнездят хиляди бели чапли, сибирски жерави, мигриращи водни птици и други видове птици.
Автобус ще ви върне в Двореца на колела за закуска във вашата кабина.
Пристигане в Агра и посещение на Червения форт. След обяд в хотела, посещение на Тадж Махал, едно от седемте чудеса на света. Един първичен паметник на вечната любов; бил е построен от Император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал.
Агра е известен още с прекрасните инкрустации върху камък, кожените изделия и бижутерията.
Автобус ще ви върне обратно на Двореца на колела, и вечерята ще бъде сервирана там. Сбогуване с Двореца на колела и може би последно питие на бара.
Нощувка във влака.
 
Ден 8 (сряда) Делхи
Закуска в кабина ви. Тази сутрин напускате Двореца на колела на гарата Сафдаржунг в Делхи.
 
 
Цена включва: Делукс кабина със собствена баня; всички хранения, вкл. чай, кафе и минерална вода; езда на слонове в Амбер форт – Джайпур; сафари в джунглата на Рантамбор; Шоу „Звук и светлина” на форта Читоргарх; возене с лодка по езерото Пичола в Удайпур; езда на камила в пустинята Тар; фолклорен спектакъл с вечеря в Джайсалмер; транспорт за разглеждане на забележителности с луксозен автобус; входна такса за паметниците и музеите; придружаващ английско говорящ екскурзовод; документи за пътуването; местни данъци и такси.
 
Цената не включва: Самолетен билет София – Делхи – София, лични разходи като пране, телефон, алкохолни и безалкохолни напитки, такса за камера/фотоапарат, медицинска застраховка, хранения извън споменатите в програмата, услуги, които не са описани в програмата.Изпрати запитване за Дворец на колела

Тук можете да посочите тип стая, изхранване и други предпочитания

Подобни оферти — Индия

Леела Ковалам Леела Ковалам
Индия / Керала
5/5
от 110 EUR цена на човек в двойна стая на ден със закуска
Лалит Голф енд Спа Ризорт Лалит Голф енд Спа Ризорт
Индия / Гоа
5/5
от 107 EUR на човек за нощувка със закуска
Магията на Южна Индия Магията на Южна Индия
Индия /
0/5
от 995 EUR Цена на човек с включени 11 нощувки при минимум 2 души
Интерконтинентал Марина Драйв Интерконтинентал Марина Драйв
Индия / Мумбай
5/5
от 95 EUR цена на човек на ден със закуска
Нираамая Ритрийтс Суря Самудра Нираамая Ритрийтс Суря Самудра
Индия / Керала
4/5
от 70 EUR цена на човек на ден със закуска
Леела Кемпински Гоа Леела Кемпински Гоа
Индия / Гоа
5/5
от 148 EUR цена на човек в двойна стая на ден със закуска
Индия и Непал Индия и Непал
Индия /
4/5
от 1,185 USD цена на човек при минимум двама пътуващи
Класическа обиколка на Индия Класическа обиколка на Индия
Индия /
4/5
от 1,075 USD цена на човек при минимум двама пътуващи
Златният Триъгълник на Индия Златният Триъгълник на Индия
Индия / Агра
0/5
от 880 USD на човек, с включени 6 нощувки със закуска и вечеря
Виванта бай Тадж Ковалам Виванта бай Тадж Ковалам
Индия / Керала
5/5
от 80 EUR цена на човек в двойна стая на ден със закуска