Класическа обиколка на Индия

Индия
4/5 ID
от 1,075 USD цена на човек при минимум двама пътуващи
от 1,075 USD цена на човек при минимум двама пътуващи

Класическа обиколка на Индия

Класическа обиколка на Индия

Индия – страната на контрастите. Тук можете да видите всичко – прекрасни дворци, величествена природа, старинни храмове, модерни мегаполиси, непокътнати от времето села, впечатляващи традиции и чудесна кухня, усмихнати и добри хора. Ако дойдете с отворени сърца, със сигурност ще се влюбите в Индия и ще поискате да се върнете отново.
 
 
Ден 1              София - Делхи
Полет от София към Делхи.
 
Ден 2           Делхи
Рано сутринта посрещане на летището в Делхи от представител на нашата фирма партньор.
Кратко време за сън.
Закуска.
Преди обед  имате свободно време.
Следобед ще посетите Акшардам и храмът на Лотуса. Акшардам е място където чужденците могат да усетят индийския дух, гордеещ се с миналото си, вярващ в настоящето и благословящ бъдещето. Храмът е висок 40 метра, дълъг е 96м, а е широк 84м. Впещатляващи размери, който са вкарали Акшардам в Книгата на Гинес като най-големият Хинду храм на Земята. Храмът на лотоса символизира чистота и универсалността на бога и равенството на релгиите. Разположен сред градини и басейни, вярващи от различни религии могат да дойдат тук и да се молят на своя бог. Гледката към храма е особено впечатляваща при залез слънце.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 3              Делхи
Закуска в хотела. Днес ви очаква целодневна обиколка на Делхи. Ще посетите старата част на Делхи – Радж Гат – паметникът на Махатма Ганди, ще видите крепостта Ред Форт, както и Джама Масджит, една от най-големите джамии в Азия. Тя е била построена през 1656 година с помощта на над 5 000 работници. Джамията е известна  и като Masjid-I-Jahanuma.
Следва посещение на новата част на Делхи, която отразява наследството от англичаните. Ще посетите Qutub Minar, най-високата каменна кула в Индия. Ще видите Индия Гейт, сградата на парламента  и  Rastrapathi Bhawan, резиденцията на президента.
Вечеря в хотела и нощувка.
 
Ден 4           Делхи – Варанаси
След закуска трансфер до летището за сутрешен полет до Варанаси. Кацате във Варанаси на обяд. Тук ви посрещат нашите представители и трансфер до хотела.
Свободно време.
Варанаси не може да бъде описан, може само да бъде изживян. Градът е пълен с храмове, а неговият лабиринт от улици привлича много туристи. Варанаси е един от най-старите градове в Индия, и въобще в света, и една от най-старите световни столици на Хиндуизма.
Вечерта ще имате възможността да наблюдавате Аарти церемонията, която се състои всяка вечер на брега на река Ганг. Аарти е хиндуиски религиозен ритуал, при който пламъкът от фитил, натопен в свещено масло, се предлага като дар на боговете. Този ритуал е съпроводен с изпълнението на мантри и песни, възхваляващи дадено божество и целящи привличането на неговата благословия върху участващите в церемонията.
Вечеря в хотела и нощувка.
 
Ден 5                          Варанаси – Каджурахо
Тази сутрин ще трябва да станете много рано за едно незабравимо изживяване – разходка с лодка по изгрев слънце по река Ганг.  Точно когато слънцето изгрее, ще станете свидетели на един от особено  вълнуващ религиозен акт, когато вярващите идват да измият греховете си или да изсипят праха на дедите си в реката. След това ще имате възможност да се разходите из тесните улички  на Варанаси. След това се връщате в хотела за закуска.
Трансфер до летището за полет до Каджурахо.
Каджурахо се намира в сърцето на Индия и е известен с храмовата архитектура и изящни скулптури. Построени между 950 и 1050 година по време на династията Чандела, храмовете са великолепен пример на Индо-Арийската архитектура. Първоначално тук е имало 85 храма, като до днес са запазени само 22. След залязването на империята Чандела храмовете остават забравени и изоставени на разрушителната сила на природата. Тяхното преоткриване става едва през 19 в. Стенописите са посветени на еротичното начало в живота. Храмовете са наследство от общество, което е вярвало, че насладата от живота с всички сетива, е част от пътя към Нирвана.
Пристигате в Каджурахо, където ви очакват нашите представители. Трансфер до хотела.
Вечерта ще имате възможността да се насладите на шоуто Звук и Свелина.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 6                          Каджурахо – Орча – Джанси - Агра
Закуска.
Тази сутрин ще направите полудневдна обиколка на храмовете. Започвате с посещение на Източната група от храмове, тя се състои от два джайнистки храма – Адинат и Парсванат. Продължавате със Западната група от храмове, които са изцяло индуски. Най-големият храм е Кандхария Махадев и е посветен на Бог Шива, а гранитния храм Чаунсат Йогини е посветен на Бога Слънце. Друга част от храмовете са посветени на Създателя на вселената – Брахма, богиня Кали, Бог Вишну.
След това се отправяте към Джанси, като по пътя ще спрете да разгледате Орча -  популярна туристическа дестинация със своите дврорци и храмове построени през 16-ти и 17-ти век.  Продължавате към Джанси, откъдето ще се качите на влака Шатабди Експрес за Агра. Пристигате в Агра около 21:00 часа, тук ще ви посрещнат и трансферират до хотела.
Добре дошли в Агра – домът на едно от Седемте чудеса на света – Тадж Махал.
Вечеря и нощувка.
 
 
 
Ден 7                          Агра – Джайпур
Рано сутринта по изгрев ще посетите Тадж Махал (затворен в петък). Този храм е всичко, което е казано и изписано за него и дори още повече. Бил е построен за 22 години, като в изграждането му са участвали 22 000 човека, белият мрамор е пренесен от 1000 слона. Построен през 17-ти век от могулския владетел Шах Джахан като израз на неговата любов към съпругата му Мумтаз Махал, Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Тадж Махал изглежда учудващо перфектен от всеки ъгъл, като ще имате предостатъчно време да се насладите на този архитектурен шедьовър.
Връщате се в хотела за закуска.
Следва посещение на крепостта Агра Форт – изключителен пример на могулската архитектура. Агра Форт е била седалище на Могулската империя и се счита за най-важното укрепление на територията на Индия, като днес тя е включена в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
След това се отправяте към Джайпур, като по пътя ще посетите Фатехпур Сикри.
Фатехпур Сикри - град от червен камък, построен по времето на великия могулски император Акбар като негова столица  и дворец  през 16-ти век. Градът е бил столица на Могулската империя само 10 години, след пресъхването на неговите извори е бил изоставен. Днес изглежда почти по същия начин както преди триста години.
Продължавате към Джайпур, настаняване в хотела.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 8                          Джайпур
Закуска.
Джайпур – земя надарена с непревземаеми крепости, прекрасни дворци, вълни от пясъчни дюни и спокойни езера. Градът на победата, Джайпур, е обраден от скалисти хълмове, всеки един от които е коронован с внушителна крепост. Дворците и крепостите от миналото, които са били свидетели на кралския разкош и великолепие, сега са живи паметници в града наричан още Розовия град.
ще излезете извън Джайпур за да посетите древната столица Амбър, където ще посетите видите крепостта Амбър. Махараджа Мансинг е започнал строежа на крепостта през 17-ти век. Преди да бъде построен Градския дворец в Джайпур, тук е било седалището на властта. Крепостта е укрепена с назъбени стени и гледа към езерото Моат. Слон (или джип) ще ви помогне да се изкачите до крепостта, където ще можете да разгледате залите на комплекса. Много от стаите имат красиви стенописи, със скъпоценни камъни и вградени огледала в стените. По пътя за Амбър ще видите Дворецът на ветровете или известния като Хава Махал. Той е бил построен за да могата жените от Кралското семейство да наблюдават градския живота по улиците. Дворецът е изцяло изграден от червени и розови пясъчникови скали.
Денят продължава с разглеждане на Джайпур. Ще посетите Градския дворец – изумителен комплекс от изящни дворци, градини и дворове. Ще видите и Джантар Мантар или астрономическта обсерватория построена от Махараджата на Джайпур през 1726 година и дори в днешно време прави точни предсказания. След това ще имате време и за разходка из местните пазари.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 9                     Джайпур – Делхи
Закуска.
По-късно трансфер от Джайпур за Делхи, около 7 часа.
При пристигане настаняване в хотела.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 10                   Делхи - София
Трансфер до летището за полет към България.

Цена на човек – 1075 щатски долара при двама пътуващи
 
Цената включва:
 
Цена не включва:
Примерни хотели по програмата:
Делхи - Ramada Gurgaon Central;
Варанаси - Hindustan International;
Каджурахо - Ramada;
Агра - Clarks;
Джайпур - Lemon Tree.


Забележки:

* Цените са калкулирани на база на настаняване в горепосочените хотели. В случай, че няма свободни стаи в тези хотели, ще Ви бъде предложен алтернативен вариант за настаняване със съответното доплащане.

* Екскурзиятa се провежда при група от минимум 2 човека

* По ваше желание можем да предложим и вариант с хотели от по-висока категория, както и по-ниски цени за групи над двама души.

Изпрати запитване за Класическа обиколка на Индия

Тук можете да посочите тип стая, изхранване и други предпочитания

Подобни оферти — Индия

Парк Хаят Гоа Ризорт & Спа Парк Хаят Гоа Ризорт & Спа
Индия / Гоа
5/5
от 105 EUR цена на човек в двойна стая на ден със закуска
Виванта бай Тадж Ковалам Виванта бай Тадж Ковалам
Индия / Керала
5/5
от 80 EUR цена на човек в двойна стая на ден със закуска
Леела Ковалам Леела Ковалам
Индия / Керала
5/5
от 110 EUR цена на човек в двойна стая на ден със закуска
Магията на Южна Индия Магията на Южна Индия
Индия /
0/5
от 995 EUR Цена на човек с включени 11 нощувки при минимум 2 души
Златният Триъгълник на Индия Златният Триъгълник на Индия
Индия / Агра
0/5
от 880 USD на човек, с включени 6 нощувки със закуска и вечеря
Дворец на колела Дворец на колела
Индия /
0/5
от 4,067 USD цена на човек в двойна кабина
Нираамая Ритрийтс Суря Самудра Нираамая Ритрийтс Суря Самудра
Индия / Керала
4/5
от 70 EUR цена на човек на ден със закуска
Леела Кемпински Гоа Леела Кемпински Гоа
Индия / Гоа
5/5
от 148 EUR цена на човек в двойна стая на ден със закуска
Интерконтинентал Марина Драйв Интерконтинентал Марина Драйв
Индия / Мумбай
5/5
от 95 EUR цена на човек на ден със закуска
Лалит Голф енд Спа Ризорт Лалит Голф енд Спа Ризорт
Индия / Гоа
5/5
от 107 EUR на човек за нощувка със закуска