От Пекин до покрива на света - Лхаса

Китай
0/5 ID
от 2,744 USD Цена на човек с включени 7 нощувки и всички входни такси за забележителностите по програма
от 2,744 USD Цена на човек с включени 7 нощувки и всички входни такси за забележителностите по програма

От Пекин до покрива на света - Лхаса

От Пекин до покрива на света - Лхаса
 
Първи ден – Пекин
Кацате в Пекин. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела. Нощувка.
 
Втори ден – Пекин (закуска, обяд)
Закуска в хотела. Отправяте се към „Тиан`ан`мън” – най-големия градски площад в света, построен през 1417 г., служил за вход към Имперския дворец. Посещение на имперския дворец, по-известен като „Забранения град”, построен в началото на XVвек на мястото на двореца на монголския хан Кубилай и в продължение на почти пет века – дом на 24 императори от династиите Мин и Цин, сега музей. Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетите Небесния храм. Нощувка.
 
Трети ден – Пекин (закуска, обяд)
Закуска в хотела. След това се отправяте към Великата Китайска стена при Бадалинг. Обяд в местен ресторант. Следобяд посещение на гробниците на династия Мин и водещия до тях „Път на духовете“, както и на „Чанглинг” – най-голямата и красива гробница с много забележителни статуи – връх на китайската скулптура. Нощувка.
 
Четвърти ден – Пекин – Лхаса (закуска)
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Лхаса. Посрещане от местен гид и трансфер до хотела. Свободно време за аклиматизация, Лхаса се намира на 3600 метра надморска височина. Нощувка.
 
Пети ден – Лхаса (закуска, обяд)
Закуска в хотела.Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) - резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13-етажна цитадела с 999 зали обзаведени с баснословен разкош е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец.Обяд в местен ресторант. След обяд се оптравяте към манастира Сера („плетеница от диви рози”) – един от трите най-важни манастира на Тибет. Изграждането му започва през 1419 г. от последователите на Цонг Кхапа, основател на тибетската будистка секта Гелкупта („жълтите шапки”). Днес тяхната религия е държавна религия на Тибет. Вторият по големина манастир на тази секта – някога обитаван от около 5 000 монаси, има три религиозни колежа, в които се преподават основните на будизма и тантризма. Нощувка.
 
Шести ден – Лхаса (закуска, обяд)
Заксука в хотела. Разглеждане на Джокханг - главният храм на Лхаса, един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници (17 век). Разположен в сърцето на града, той приютява най-ценната религиозна реликва на Тибет – златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Около храма се намира оживения площад Баркхор – религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Обяд в местен ресторант. Следва посещение на двореца Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) -бивша лятна резиденция на Далай Лама, създадена през 14 век и украсена с картини от историята на Тибет.
 
Седми ден – Лхаса – Пекин (закуска)
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Пекин. Посрещане от местен гид и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
 
Осми ден – Пекин (закуска)
Закуска в хотела. Свободно време. Трансфер до летището за полет за България.
 
Хотели:
 
Пекин - Sunworldhotel4*
Лхаса - Xinding Hotel     4*
 
 
Цената включва:
-          Седем нощувки в посочените хотел в двойна стая;
-          Вътрешни полети Пекин – Лхаса – Пекин;
-          Всички трансфери и хранения, описани в програмата;
-          Всички входни такси, описани в програмата;
-          Гид на английски език;
-          Виза за Тибет;
 
Цената не включва:
-          Самолетен билет София – Пекин – София: цена от 500 евро с включени летищни такси
-          Виза за Китай;
-          Летищни такси за вътрешните полети – около 80 USD;
-          Разходи от личен характер, бакшиши.
 

Изпрати запитване за От Пекин до покрива на света - Лхаса

Тук можете да посочите тип стая, изхранване и други предпочитания

Подобни оферти — Китай

Да открием Китай - От Пекин до Шанхай Да открием Китай - От Пекин до Шанхай
Китай /
0/5
от 1,550 USD Цена на човек с включени 8 нощувки, входни такси за всички забележителности по програма