Шри Ланка - перлата на Индийския океан

Шри Ланка
4/5 ID
от 1,175 USD цена на човек при минимум двама пътуващи
от 1,175 USD цена на човек при минимум двама пътуващи

Шри Ланка - перлата на Индийския океан

Зелена джунгла, високи планини, прохладни водопади, пищна растителност, величествени руини като свиделство за хилядолетна култура,  чай с отличен вкус, аромата на подправки и преди всичко весели и дружелюбни хора – това и много повече е Шри Ланка.

 

 
Ден 1                                    Летище Коломбо – Дамбула – Полонарува – Гиритале
Кацате на летище Бандаранайке, където ви очакват нашите представители, които ще ви посрещнат с гирлянди и ще се запознаете с вашия гид. Следва трансфер около 3 часа и половина до Дамбула. Дамбула е прочут с петте пещерни храма. Някои от пещерите датират от първи век преди Христа.  Всички стени и тавани на пещерите са покрити с Будистки стенописи, като можете да видите над 130 статуи на Буда.  Най-голямата от тях е колосалната фигура на Буда, издялана от скала и висока 14 метра.
Следва едночасово пътуване до Полонарува, средновековната столица на Шри Ланка от 11 до 13 век, която днес е в списъка на Световното културо и природно наследство на ЮНЕСКО.  По времето на кралете Вижаябаху I, Паракрамабаху I и Нисанкамала страната изживява политически, икономически и социален ренесанс.  Статуята Паракрама, Кралския дворец, Вата-де-ге, Тупарама, ступите Ранкот Вехера, Кири-Вехера и Гал-Вихара са част от забележителностите, които ще посетите тук. Вечерта продължавате към хотела в Гиритале.
Настаняване в хотел Deer Park Hotel или подобен и нощувка.
 
Ден 2                                    Гиритале – Сигирия – Матале – Канди
След закуска се отправяте към известната крепост Сигирия, която е част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Лъвската скала е крепост, която се издига на 200 метра над джунглата. На върха можете да разгледате останките от някогашните разкошни дворец и градини.
Ще разгледате и фреските „Божествени девойки”, закътани сред скалите, до които се стига по извити стълби.  
След  това продължавате за Канди, като по пътя ще посетите екзотичната градина за подправки в Матале. Тук ще можете да видите различни подправки, да получите повече информация за тях.
Ще посетите и фабрика за Батик, където ще видите как се рисува върху коприна.
Продължавате към Канди – мястото където всяка година се празува фестивалът Перахера. Това е последната столица на Синахалийските Крале, до завладяването на острова от британците през 1815 г. Канди е пример за влиянието на будизма в Шри Ланка днес. Храмовете и манастирите все още пазят Будиските традиции живи навсякъде.  Канди е и мястото, където се пази и свещения зъб на Буда. Той се намира в специално построения за целта храм Далала Малигава. Откакто е донесен на острова през четвърти век преди Христа, Свещеният зъб се е превърнал в най-ценната реликва на Шри Ланка.
Вечерта ще имате възможост да се насладите на танцово шоу.
Нощувка в хотел Earls Regent или подобен.
 
Ден 3                                    Канди – Пераденя – Чаена Плантация – Нувара Елия
След закуска се отправяте към ботаническите градини Перадения.  Градините са основани през 1374 година като място за отдих на кралете на Гампола и Канди. Тук има над 5000 вида растения, като някои от тях са ендемични. Пет палмови авенюта красят градините, като най-високот авеню Роял Палм Авеню е било засадено през 1905 година.
Продължавате към Нуавара Елия като по пътя ще спрете за посещение в чаена плантация.
Чаят е донесен в Шри Ланка за пръв път през 1824 от Китай. Още чаени растения са донесени от Асам през 1839 г. Днес Шри Ланка изнася нас 244 милиона килограма чай годишно.
Вечерта ще разгледате „Малката Англия” на Шри ланка, както е известен Нувара Елия. Това трябва да е най-студеното място на отрова, но всъщност се чувства като английски пролетен ден. Всичко, което ще видите в Нувара Елия, е доказателство за Британското влияние на острова.
Нощувка в хотел Hotel Jojos или подобен.
 
Ден 4                                    Нувара Елия – Пианвала – Негомбо
След закуска отпътувате към Негомбо, като по пътя ще спрете в приюта за слонове в Пинавала. Той е създаден през 1975 година, като в началото е приютявал само изоставените и ранени слонове, но днес е едно голямо семейство.Днес тук живеят над 40 слона. Очаква ви едно наистина незабравимо преживяване.
Продължавате къ Негомбо.
Нощувка в хотел Suriya Resorts или подобен.
 
Ден 5, 6 и 7                        Негомбо
Закуска в хотела. Освен със зелени хълмове, храмове и красива природа, Шри Ланка е известна и с прекрасните си плажове. Независимо дали обичате просто да си лежите на плажа, или да се гмуркате, карате сърф или плувате, със сигурност това е вашето място. Свободни дни за плаж и почивка.
Нощувки в хотел Suriya Resorts или подобен.
 
Ден 8                                    Негомбо – летище
След закуска, трансфер до летището в Коломбо за полет до България.


 
Група от  2 човека  3-6 човека 7-9 човека Цена на човек в щатски долари 1175 1085 1125
 
  Цената на човек включва:
 
Цената не включва:
 
 

Изпрати запитване за Шри Ланка - перлата на Индийския океан

Тук можете да посочите тип стая, изхранване и други предпочитания

Подобни оферти — Шри Ланка

Джетуинг Блу Джетуинг Блу
Шри Ланка / Негомбо
5/5
от 60 EUR Цена на човек на нощ в делукс стая със закуска
Сирийн Павилиънс Сирийн Павилиънс
Шри Ланка / Вадува
5/5
от 165 EUR Цена на човек на нощ в Гардън павилиън със закуска
RIU Sri Lanka RIU Sri Lanka
Шри Ланка /
4/5
от 110 EUR цена на човек на ден в джуниъ суит на all inclusive
Маунт Лавиня Маунт Лавиня
Шри Ланка / Маунт Лавиня
4/5
от 77 EUR на човек на ден на база полупансион
Пиджън Айлънд Бийч Ризорт Пиджън Айлънд Бийч Ризорт
Шри Ланка / Тринкомале
3/5
от 32 EUR Цена на човек на ден на база пълен пансион