Намери почивка / екскурзия
 
 

  Разширено търсене ›

EU EU

Пътешествие в страната на усмивките

Тайланд
Наша препоръка
от 1503 EUR
Цена на човек с включени 6 нощувки и всички входни такси за забележителностите по програма при група 3-5 души
NO CODE


Пътешествие  в страната на усмивките
 

Турът започва в ден неделя.

Ден 1  - Банкок – Аютая-Лопбури – Питсанулок

В 6 часа ще ви вземат от вашия хотел в Банкок. В 7 часа отпътувате за Аютая. Тук едни от най-известните забележителности са гигантската бронзова статуя на Ват Монгол Борпит, трите древни пагоди в Буда Бад и гробницата със свещения отпечатък от крака на Буда. Продължавате към Лопбури за обяд. Следва посещение на двореца Нарай Рая Нивес, пагодата Пранг Сам Йод, руините на Ват Пра Сри Ратана Маха Дхат, както и храма на маймуните. Продължавате с автобус към Питсанулок, настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
 
Ден 2 – Питсанулок – Сукотай – Шри Сачаналай – Лампанг

След закуска ще посетите храма Маха Дат, в който се намира известната и почитана в цял Тайланд статуя на Буда Джинарадж. Продължавате към Сукотай, където ще видите останките от първата столица на Тайланд. Посещаване на храмовете Сра Сри и Сри Шум, където се намира една от най-големите статуи на седналия Буда в Тайланд и музея Рамкамхаенг. Обяд в местен ресторант. Продължавате към Сри Сачаналай, построен от крал  Рамкамхаенг. Следва посещение на Ват Чанг Лом, Ват Чеди Джет Таев, Ват Нанг Пиа и Ват Пра Сри Ратана Маха Дхат от страната на кхмерската крепост Чалиенг. Отпътуване за Лапмапнг и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
 
Ден 3 – Лампанг – Лампун – Чианг Май

След закуска отпътувате за Ко Ка за да посетите Ват Пра Дхат Лампанг Луанг, където се помещава единствената смарагдова статуя на Буда, освен тази в Банкок. Продължавате към Ват Пра Кео Дон Тао, много интересен храм в бирмански стил, както и Ват Чеди Сао с неговите малки пагоди. Отпътувате към Лампун, където ще посетите известния Ват Харипунчай, построен през 1157 година – един от най-почитаните паметници в северната част на Тайланд. Продължавате към Чианг Май. Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетите занаятачийско селище, където ще видите как се правят прочутата тайландска коприна и чадъри. Следва посещение на ателие за дърворезба, където можете да закупите бирмански антики. Настаняване в хотела. Вечеря в Just Khao Soy Restaurant с типична за северен Тайланд кухня. По желание след вечеря можете да посетите нощния пазар. Нощувка.
 
Ден 4 – Чианг Май
След закуска ще посетите най-интересните храмове в Чианг Май като Ват Пра Синг, Ват Чианг Май - най-старият храм тук, построен от крал Манграй, както и Ват Суан Док. Следва посешение на Ват Дой Сутеп, скрит в планините на височина 1056 м, до него се стига по 290 стъпала. Манастирът бил построен от крал Гуе-На през 14 век. Обяд в местен ресторант.  Свободно време следобед. Вечерта ви очаква типична тай вечеря с танцово шоу от северен Тайланд, след което ще видите и представяне на танци и песни от различни племена.
 
Ден 5 – Чианг Май - Таторн

След закуска се отправяте към ферма за орхидеи, а след това и към ферма за слонове. По желание срещу допълнително заплащане можете да опитате сафари със слонове. Обяд в местен ресторант. Продължавате към Таторн. По пътя ще посетите пещерата Чианг Дао, която е пълна със свещенни изображения на Буда. Пристигане в Таторн, малко селище само на няколко километра от границата с Бирма. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 6  - Таторн – Чианг Рай

След закуска ще посетите Бан Лорча, център на племето Пами Ака. Създеден по проект за развитие на устойчив туризъм, този център има за цел да подобри ежедневието на племето Пами Ака. Продължавате към Бан Па Тай, където ще се качите на традиционни моторни лодки за тричасова разходка по река Кок, ще можете да наблюдавате селищата на планинските племена, техните бамбукови къщи и джунглата.
За обяд пристигате в Чианг Рай, настаняване в хотела и обяд. Следобяд ще разгледате Чианг Рай  - Ват Прасинг и Чианг Саен, ще посетите статуята на крал Менграй, който е построил Чианг Рай, както и Музея на планинските племена и местния пазар. Връщате се обратно в хотела за вечеря. Нощувка.
 
Ден 7 – Чианг Рай – Банкок

След закуска с минибус се отправяте към Златния триъгълник – мястото, където се събират
границите на Тайланд, Мианмар и Лаос. Кратка разходка с лодка по река Меконг, ще
получите пакетче за обяд. Следва трансфер до летището в Чианг Рай. Късния следобед
пристигане обратно в Банкок.
 
Pitsanuloke - Amarin Lagoon Hotel
Lampang – Lampang River Lodge или Lampang Wiengthong Hotel
Chiang Mai – Furama Chiang Mai
Chiang Mai – Maekok River Village Resort
Chiang Rai – The Legend Chiang Rai Boutique River Resort & Spa
 
Цената включва:

  настаняване в двойна стая и хранения според програмата;

  • Трансфери, входни такси и обиколка с кола/минибус/автобус с гид на английски, немски или френски език;
  • Разходки с лодка;
  • Местни данъци и такси;
Забележка: Екскурзионното обслужване се провежда на английски или руски език

Цената не включва:
  • Опционални турове;
  • Вътрешен полет Чианг Рай – Банкок;
  • Летищни такси;
  • Разходи от личен характер;
  • Турове и хранения не споменати в пограмата.

Цена на човек ве $
 
 
Брой участници
2 3-5 6-14 15-29 Над 30 Доплащане за
Единична стая
1595 1345 1095 1005 825 265
 
 
 

Връзка с нас

От дата: До дата:
Възрастни: Деца:
Възраст на първо дете:
Възраст на второ дете:
Име:
E-mail:
Телефон:
Допълнително:
(тук можете да посочите тип стая, изхранване и други)
Моля въведете кода от картинката: