Намери почивка / екскурзия
 
 

  Разширено търсене ›

Мадагаскар - приключения из Червения остров

Мадагаскар
Наша препоръка
от 2090 EUR
цена на човек при минимум двама пътуващи
NO CODE
Мадагаскар – приключения из Червения остров

В Мадагаскар дивата пророда е навсякъде – бозайници, влечуги, земноводни, риби, пеперуди и птици обитават това светилище на природата.  Трудно е да запомните всички видове, тъй като повече от 80% от фауната са ендемични видове, които може да срещнете само тук. Елате и се потопете в този истински природен рай!
 
Ден 1 - Антананариво
Кацате на летището в Антананариво, където ще ви посрещне представител на нашата фирма партньор. Трансфер до хотела, вечеря и нощувкa.

Ден 2 – Антананариво - Анцирабе
След закуска ще се срещнете с вашия гид и отпътувате на юг към Анцирабе. По пътя ще се любувате на високопланинските оризови полета, гористи хълмове, плата и  типичните селца. Ще спрете в Амбатолампи, където ще посетите място, в което се произвеждат всички алуминиеви съдове в Мадагаскар. Следобед пристигате в Анцирабе – третият по големина град в Мадагаскар, тук ще имате възможност да се повозите на рикша, по-известна като pousse-pousse.
Вечеря и нощувка.

Ден 3 – Анцирабе
След закуска се отправяте на поход сред Мадагаскарските плата. Изключително емблематичен пейзаж за острова за хълмовете, селата по склоновете, тухлени къщи със сламени покриви, цветни долини с оризови полета в зелено, охра, червено и бежово. Походът ще ви позволи да поговорите с местните хора и да усетите ежедневието в Мадагаскар. Походът е организиран от местна асоциация съвместно с млади хора от района, като по този начин подпомагате развитието на местната общност.
Продължителност на похода: 6-7 часа.
Пикник обяд, вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 4 – Анцирабе – Морондава
След закуска отпътувате за курортния град Морондава. Пътуването е дълго (около 8 часа и половина), но пътят е толкова живописен, че ще се наслаждавате на всеки километър.  Ще спирате често за снимки и разговори с местните хора.  Ще преминете от саваната, през оризовите полета, докато стигнете до голите планински върхове и баобабите. Пристигане в Морондава следобед и настаняване в бунгало с гледка към океана.
Вечеря и нощувка.

Ден 5 – Морондава – Бело сюр Цирибихина – Бекопака
След закуска отпътувате за Бекопака. След като напуснете Морондава ще минете през прочутата Алея на Баобабите, където ще имате време да направите страхотни снимки. Тези гигантски дървета са 800-годишно наследство на гъсти тропически гори, които някога са съществували по тези земи. През годините, с нарастване на населението, горите са били изсичани продължително, оставяйки само баобабите, които местните запазват по религиозни причини. Днес обезлесяването все още продължава в обширни зони в този район, включително някои от малко останалите гори с баобаби, за да се заместят от плантации със захарна тръстика.
След това продължавате на север към Цинги де Бемараха, пътят е прашен и малко некомфортен, но така приключението е още по-голямо. Ще пресечете реките Цирибихина и Манамболо с ферибот, за да стигнете до село Бекопака.
Вечеря и нощувка.

Ден 6 – Цинги де Бемараха
Днес ще посетите един наистина необикновен феномен – Цинги де Бемараха, част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Цинги де Бемараха – истински катедрали от варовик. Формирането на този масив е започнало преди около 200 милиона години, по времето когато морето все още е покривало тази част от Бемараха. Издигнала се е огромна плоча от корали и миди, които изложени на открито в последните 5 милиона години, са били изваяни от дъжда и ерозията. Сред тези чудеса можете да видите 6 вида лемури, влечуги и 53 вида птици. Тук също така е и домът на един от най-малките видове хамелеони - Brookesia Perarmata.
Преходът е от 2 до 5 часа, като включва и пикник обяд.
Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 7 – Бекопака – Киринди
След закуска се отправяте към Бекопака и ит там след дълго около 6 часа пътуване ще стигнете до резервата Киринди. Той е разположен на 50 км североизточно от Морондава, и е частен парк, управляван от швейцарска компания. Той включва един от най-впечатляващите и застрашени от изчезване местообитания в Мадагаскар: сухата широколистна гора, чието разпространение се е свило до 3% от първоначалната ѝ площ. Преобладават величествени баобаби и гора от дървета, високи над 14 метра, чиито корони се вплитат една в друга. През нощта ще има възможността да наблюдавате нощните животни  в района.
Вечеря  в лагера и нощувка.

Ден 8 – Киринди – Морондава
След закуска ще разгледате резервата, който е известен с Мадагаскарския гигантски скачащ плъх (Hypogeomys Antimena) и Мадагаскарска дългоопашата вивера – Фоса (Cryptoprocta Ferox), тук живеят също и няколко вида лемури и ендемични видове влечуги. 
Следобед отпътувате Морондава. По залез слънце ще минете отново през Алеята на Баобабите. Вечерта пристигате в Морондава.
Вечеря и нощувка.

Ден 9 – Морондава – Антананариво
След закуска се отправяте към летището за полет до Антананариво. В зависимост от разписанието, ще посетите местан пазар в Антананариво за метални играчки, миниатюрни коли, полускъпоценни камъни, дървени фигурки и други сувенири.
Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 10 – Антананариво
След закуска трансфер до летището за полет обратно към България.

Хотели по програмата:
Антананариво:   PALISSANDRE HOTEL   
Анцирабе :   COULEUR CAFE   
Морондава :   PALISSANDRE COTE OUEST   
Бекопака :   SOLEIL DES TSINGY   
Киринди :   CAMP AMOUREUX   
 
Цена на човек при минимум двама пътуващи: 2090 евро.
 
Цената включва:
 • Настаняване в двойна стая в хотелите описани по-горе;
 • Закуска и вечеря в хотела;
 • Всички трансфери от/до летището;
 • Всички екскурзии и посещения описани в програмата;
 • Пикник обяд на третия и петия ден;
 • Вътрешен полет Морондава – Антананариво;
Цената не включва:
 • Хранения и напитки, които не са описани в програмата;
 • Посещения, които не са описание в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка и виза;
 • Самолетен билет София – Антананариво – София от 1040 евро на човек с включени летищни такси.

Офертата е валидна за периода септември - ноември 2016 и април - ноември 2017.

Връзка с нас

От дата: До дата:
Възрастни: Деца:
Възраст на първо дете:
Възраст на второ дете:
Име:
E-mail:
Телефон:
Допълнително:
(тук можете да посочите тип стая, изхранване и други)
Моля въведете кода от картинката: