Класическа обиколка на Малайзия

Малайзия
4/5 ID
от 1,015 USD цена на човек в двойна стая
от 1,015 USD цена на човек в двойна стая

Класическа обиколка на Малайзия

КЛАСИЧЕСКА МАЛАЙЗИЯ
7 ДНИ/6 НОЩУВКИ
Тръгване в понеделник от Куала Лумпур

Ден 1 - КУАЛА ЛУМПУР
На летището в Куала Лумпур ще ви очаква наш представител за трансфер до хотела, в 14 часа се отправяте на полудневна обиколка на столицата на Малайзия. Ще видите Ботаническата градина Пердана, ше спрете на Площата на Независимостта и Националната Джамия. От тук ще се разходите до централния пазар и Китайския квартал, от където отново ще се качите на автобуса за да посетите Кампунг Бару, квартал, в който повечето къщи са построени в типичен малайзиски архитектурен стил. Следва разходка в централната част на Куала Лумпур, където ще имате възможност за страхотни снимки пред най-високите кули-близнаци в света.
Нощувка.

Ден 2 - КУАЛА ЛУМПУР - МАЛАКА - КУАЛА ЛУМПУР (ЗАКУСКА/ОБЯД)
След закуска отпътувате към Малака  (145 км/около 2 часа и половина). Ще посетите останките от крепостта "А Фамоса", както и холандския площад, от където ще се спуснете по улиците на старата част на Малака. Повечето от старите сгради тук са реконструирани и превърнати в антикварни магазини. След това ще са качите на кратък круиз по река Малака, ще можете да се полюбувате на архитектура с холаднскo и британско влияние. По-късно ще посетите музея Баба Нуня, след което ще обядвате. Следва посещение на храма Ченг Хоон, най-стария китайски храм в Малайзия и джамията Кампунг Клинг. Последната спирка в този ден е в Букит Чайна (китайските хълмове), най-голямото китайско гробище извън Китай.
Нощувка.

Ден 3 -  КУАЛА ЛУМПУР - КАМЕРОН ХАЙЛЕНДС:
В 08.30/09.00 ч. ще Ви вземат от хотела и ще отпътувате към Камерон Хайлендс. Ще пътувате през живописен, криволичещ през планинската джунгла път и по пътя си ще спрете, за да видите Оранг Асли; районът около Камерон Хайлендс е известен с това, че е гъсто населен с местни жители. След като пристигнете в Камерон Хайлендс, ще посетите чаена плантация, след което ще се настаните в хотела. Нощувка.
Чаената фабрика е затворена в ден понеделник и на официални празници (както и във вторник, ако предшестващият го понеделник е бил официален празник).

Ден 4 -  КАМЕРОН ХАЙЛЕНДС - БЕЛУМ (ЗАКУСКА/ВЕЧЕРЯ) .
В 08.30/09.00 ч. ще отпътувате за Букит Мерах, единствения изследователски център за орангутани на полуостров Малайзия. Кратка разхока с лодка в езерото ще Ви отведе до острова на орангутаните, където приматите се разхождат свободно. Този уникален остров служи както за място за тяхното размножаване, така и за тяхното запазване, изучаване и играе ролята на образователен център относно информирането във връзка с този застрашен вид. След Букит Мерах следва едночасово пътуване към кралския град Куала Кангсар, където ще посетите джамията Убудиях. След това ще продължите към резервата от тропически гори, който е разположен на границата с Тайланд. Пристигане - вечерта (на около 3 часа от Куала Кангсар) и настаняване в лоджа на Белум. Вечеря и нощувка.
Посещението на острова на орангутаните не може да се гарантира, поради изменението на водното равнище на езерото Мерах.

Ден 5 -  БЕЛУМ -  ПЕНАНГ (ЗАКУСКА/ОБЯД).
В 09.00 ч. ще се отправите на екскурзия /пеша и с лодка/ с продължителност 2 ч. и 30 мин. до гората Белум . Пътуването разкрива разнообразната флора и фауна в една от най-старите и най-девствени тропически гори на полуостров Малайзия. Включен е лек пикник обяд. Около 13.00 ч. ще отпътувате обратно за курорта, за да освободите хотела. В 14.00 ч. ще се отправите от Белум към Пенанг. След пристигане на острова се настанявате в хотела. Нощувка.
За достъп до Държавния парк се изисква разрешително за вход. За целта 14 дни предварително е нужно копие от паспорта на клиента.

Ден 6 -  ПЕНАНГ (ЗАКУСКА) :
В 09.30 ч. започва целодневен тур, включващ основните забележителности на остров Пенанг. Посещението включва: храма Кек Лох Си, ботаническите градини, фабриката за Батик, храма на полегналия Буда, бирмански храм, пътуване по главната улица, за да се възхитите на колониалната архитектура на заобикалящите Ви сгради, Куу Конгси, прекрасната къща на китайския клан и пешеходна обиколка по улица “Хармония”. След това ще бъдете трансферирани до Вашия хотел. 

Ден 7 -  ПЕНАНГ (ЗАКУСКА):
Трансфер до летището или продължение на екскурзията с почивка на море. (с придружител само шофьор)

Препоръчително е да вземете със себе си следните вещи за разходката в джунглата: удобни обувки, пончо/дъждобран, шапка, лънцезащитен лосион, малка раница.

Хотели по програмата:
RENAISSANCE HOTEL KUALA LUMPUR - STRAWBERRY PARK CAMERON HIGHLANDS- BELUM RAINFOREST – ROYALE BINTANG PENANG

Цена на човек от 1015 щатски долара на човек.

Цената включва:
Цената не включва:
 

Изпрати запитване за Класическа обиколка на Малайзия

Тук можете да посочите тип стая, изхранване и други предпочитания

Подобни оферти — Малайзия

Нексус Ризорт енд Спа Карамбунай Нексус Ризорт енд Спа Карамбунай
Малайзия / Кота Кинабалу
4/5
от 51 EUR Цена на човек на нощ със закуска
Berjaya Langkawi Resort Berjaya Langkawi Resort
Малайзия / о-в Лангкави
4/5
от 52 EUR Цена на човек на нощ със закуска
Шангри Лaс Раса Риа Ризорт Шангри Лaс Раса Риа Ризорт
Малайзия / Борнео
5/5
от 95 EUR цена на човек на ден със закуска
Капитол Капитол
Малайзия / Куала Лумпур
3/5
от 30 EUR цена на човек на нощувка със закуска
Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi
Малайзия / о-в Лангкави
5/5
от 83 EUR Цена на човек на нощ със закуска
Уестин Лангкави Ризорт енд Спа Уестин Лангкави Ризорт енд Спа
Малайзия / о-в Лангкави
5/5
от 72 EUR Цена на човек на нощ със закуска